ua en ru

Стефанішина розповіла, яка мета військових навчань НАТО в Чорному морі

Стефанішина розповіла, яка мета військових навчань НАТО в Чорному морі Фото: Ольга Стефанішина

Кораблі альянсу 9 липня увійшли в Чорне море

У середу, 15 липня, віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, розповіла, яка мета військових навчань НАТО в Чорному морі. Кораблі альянсу 9 липня увійшли в Чорне море.

Про це вона повідомила у Facebook.

"В НАТО відзначили, що такі навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами", - розповіла Стефанішина.

Вона додала, що найближчими днями заплановані візити в порт Бургас (Болгарія) та порт Одеса (Україна), з дотриманням всіх обмежувальних заходів, пов'язаних з протидією поширенню пандемії COVID-19.

Нагадаємо, раніше в НАТО заявили, що Україні необхідно зосередитися на внутрішніх комплексних реформах у секторі безпеки і оборони. Це потрібно, щоб досягти повної сумісності з альянсом, і претендувати на членство.

Як повідомляло РБК-Україна, підрозділ SNMG2 прибув у Чорне море 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контр-адміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом "Alvaro de Bazan" (F-101) в якості флагмана.