ua en ru

США уклали торговельну угоду "першої фази" з Китаєм, - Reuters

США уклали торговельну угоду "першої фази" з Китаєм, - Reuters Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Незабаром очікується заява Білого дому

Сполучені Штати уклали торговельну угоду "першої фази" з Китаєм, незабаром очікується офіційна заява Білого дому. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

За словами двох людей, знайомих з переговорами між країнами, американські парламентарії запропонували знизити тарифи на китайські товари приблизно на 375 мільярдів доларів на 50% і призупинити тарифи на товари на 160 мільярдів доларів, які повинні набрати чинності в неділю.

Також повідомляється, що сьогодні, 12 грудня, президент Дональд Трамп повинен був зібратися зі своїми провідними торговими радниками, де обговорювалися деталі угоди.

Трамп також написав у Twitter, що угода з Китаєм "дуже близько".

"Підходимо дуже близько до великої угоди з Китаєм. Вони цього хочуть, ми теж", - написав президент США.

РБК-Україна також писало, що Китай сподівається найближчим часом укласти "першу фазу" торгової угоди з США. Як повідомили в міністерстві торгівлі Китаю, Пекін сподівається, що йому вдасться укласти торгову угоду із США, яка задовольнить обидві сторони.

При цьому в Китаї висловили готовність скасувати імпортні мита на деякі соєві боби і постачання свинини зі Сполучених Штатів Америки. Китайське уряд заявив, що таке рішення ґрунтується на заявках окремих фірм щодо імпорту соєвих бобів і свинини.

Крім цього повідомлялося, що у США допускають підписання першої частини торгової угоди з Китаєм до кінця 2019 року. За словами старшого радника президента США Дональда Трампа Келліана Конвея, "перша фаза" торгової угоди знаходиться на стадії оформлення.