ua en ru

США і Великобританія спільно заявили про кібератаки з боку РФ

США і Великобританія спільно заявили про кібератаки з боку РФ Ілюструюче фото: американський прапор (flickr.com/usembassykyiv)

Офіційна спільна заява опублікована на сайті центру кібербезпеки Великобританії

Великобританія і Сполучені Штати оприлюднили спільну заяву про кіберактивність, що проводиться урядом Росії. Текст заяви опублікований на сайті Національного центру кібербезпеки Великобританії.

Повідомляється, що цілями кібератак є урядові та приватні організації і постачальники інтернет-послуг, які підтримують ці сектори.

Кібератаки спрямовані на мережеві інфраструктурні пристрої по всьому світу, такі як маршрутизатори, комутатори, брандмауери і системи виявлення мережевих вторгнень (NIDS).

Згідно із заявою, інформація про кібератаки надійшла з декількох джерел, включаючи дослідні центри в сфері кібербезпеки приватного та державного сектора.

"Діяльність уряду РФ продовжує загрожувати нашій кібербезпеці. Ми рішуче засуджуємо цю активність... Закликаємо всі відповідальні країни використовувати свої ресурси, в тому числі дипломатичні, правоохоронні, технічні та інші засоби для подолання російської кіберзагрози", - заявила помічник секретаря з питань кібербезпеки і комунікацій Великобританії Жанетт Манфра.

"Завдяки програмам обміну інформацією, таким як автоматизований обмін індикаторами (AIS), ми створюємо потенціал для колективного захисту і мінімізації загроз мережевим пристроям США і Великобританії", - повідомляється в заяві.

У заяві відмічається, що кібербезпека - це спільна відповідальність і що виявлення загрози в мережі однієї організації може запобігти атаку в інший.

"Поки цей вид кібератак буде продовжуватися, ФБР буде проводити розслідування і знаходити злочинців, в даному випадку - це уряд Росії", - заявив представник ФБР Говард Маршалл.

Наголошується, що поки РФ несе найбільшу загрозу в кіберпросторі.

Також постраждалих від кібератак попросили повідомляти про будь-які віруси.

Нагадаємо, Рада ЄС засудила хакерські атаки з боку третіх держав.