ua en ru

Рада ЄС засудила хакерські атаки з боку третіх держав

Рада ЄС засудила хакерські атаки з боку третіх держав Фото: Рада Європи (flickr.com un_photo)

Зокрема, рада окремо згадала про поширення вірусу-здирника NotPetya

Міністри закордонних справ держав Євросоюзу засудили зловмисну кибердеятельность третіх держав і недержавних суб'єктів, зокрема кибераку вірусу NotPetya. Про це йдеться в заяві, прийнятій на засіданні 16 квітня в Люксембурзі.

Згідно з документом, Рада ЄС висловлює серйозну заклопотаність тим, що зазначені суб'єкти збільшують свої ресурси для здійснення кібератак, а також готовність їх здійснювати.

"Рада твердо засуджує зловмисне використання інформаційних і комунікаційних технологій, в тому числі Wannacry і NotPetya, які завдали значної шкоди та економічні втрати в ЄС і за його межами", - йдеться в заяві.

Міністри заявили, що використання інформаційних і комунікаційних технологій для шкідливих цілей неприйнятно і попередили про те, що ЄС продовжить нарощувати свої можливості по боротьбі з кіберзагрозами.

Нагадаємо, глава Міноборони ФРН назвала кібератаки найбільшою загрозою світовій стабільності.

Раніше Уряд Австралії приєдналося до урядів Сполучених Штатів та Сполученого Королівства, засудивши використання Росією вірусу NotPetya для атаки на інфраструктуру і бізнес в червні 2017 року.

При цьому Білий дім безпосередньо звинуватив в кібератаках Російську Федерацію.