ua en ru

США посилять свої альянси з союзниками, - новий глава Пентагону

США посилять свої альянси з союзниками, - новий глава Пентагону Фото: Джеймс Меттіс пообіцяв старатися з усіх сил

Дії Пентагону будуть спрямовані на те, щоб збройні сили були готові вести бойові дії

Новий міністр оборони США Джеймс Меттіс пообіцяв посилити альянси з союзниками Америки і розумно витрачати гроші на оборону країни. Про це йдеться в його заяві, опублікованій прес-службою Пентагону.

"Ви уявляєте Америку, яка прагне до загального блага; Америку, яка ніколи повністю не задоволена в захисті своїх свобод; і Америку, яка залишається стійким маяком надії для всього людства", - звернувся Меттіс до своїх підлеглих.

Він пообіцяв, що дії Пентагону будуть спрямовані на те, щоб "наші збройні сили були готові вести бойові дії сьогодні і в майбутньому".

"Із урахуванням того, що жодна країна не може бути в безпеці без друзів, ми будемо працювати разом із Держдепартаментом, щоб посилити наші союзи", - наголосив Меттіс.

Глава Пентагону також запевнив, що буде "старатися з усіх сил" на новій посаді.

"Ми зобов'язані отримувати повну вартість із кожного долара платників податків, які витрачають на оборону, домагаючись довіри з боку Конгресу й американського народу", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше сенат США затвердив кандидатуру Джеймса Меттіса на посаду глави Пентагону в адміністрації президента США Дональда Трампа.