ua en ru

Сенат США затвердив Меттіса на пост глави Пентагону

Сенат США затвердив Меттіса на пост глави Пентагону Фото: у США Сенат схвалив кандидатуру Джеймса Меттіса на посаду керівника Пентагону

Це стало першим призначенням після вступу Трампа на посаду президента США

Сенат США затвердив кандидатуру Джеймса Меттіса на посаду глави Пентагону в адміністрації президента США Дональда Трампа. Про це пише The Washington Post.

Як повідомляється, це стало першим призначенням після вступу Трампа на посаду президента США.

Згідно з повідомленням, для того, щоб Меттіс міг очолити Пентагон, було потрібне схвалення Конгресу. Адже згідно з американським законодавством, очолювати Пентагон може тільки той чоловік, який не перебував на службі протягом семи років до призначення. У той же час, Меттіс покинув службу тільки в 2013 році.

Як зазначає видання, Конгрес робив подібне виняток лише один раз - в 1950 році, коли міністром оборони США став генерал Джордж Маршалл.

"Я не був залучений в президентську кампанію і я з упевненістю можу сказати, що не прагнув і не припускав, що зможу зайняти пост в новій адміністрації. Це буде великою честю для мене, якщо я зможу виправдати (надії - ред.) всіх, хто добровільно підтримує і захищає Конституцію і захищає наших людей", - говорив ще до призначення Меттіс.

Нагадаємо, Білий дім опублікував нову програму внутрішньої і зовнішньої політики США.