ua en ru

США не тренують іноземних партнерів з кібербезпеки

США не тренують іноземних партнерів з кібербезпеки Фото: світова кібербезпека

Для цього необхідний допуск до цілком секретної роботи

Американська армія не надає програми підготовки кібер-загонів зарубіжним партнерам. Про це повідомляє агентство Sputnik, посилаючись на заява глави Кібернетичного командування ЗС США Едварда Кардона.

"Необхідний допуск до абсолютно секретної роботі, тому коло тих, хто може служити даних підрозділах, досить обмежений", - зазначив він.

На даний момент у рамках міністерства оборони США створено 133 кіберзагони, у яких служать близько 9 тисяч осіб. Очікується, що у 2016 році у стані початкової бойової готовності перебуватиме 41 кіберзагін.

Нагадаємо, уряди США та України розглянуть спільний кіберзвіт щодо BlackEnergy.

16 січня стало відомо про хакерське проникнення до інформаційних систем аеропорту "Бориспіль" із застосуванням вірусу BlackEnergy.

Раніше, наприкінці 2015 року вірус BlackEnergy було виявлено за слідами хакерської атаки на обленерго в західних областях України.

Міністерство національної безпеки США допоможе розслідувати кібератаку на українську енергосистему, яка відключила від мережі 80 тисяч домогосподарств в Івано-Франківську та області.

Напередодні Kaspersky Lab зафіксувала раніше невідомий спосіб кібератак BlackEnergy - з використанням Word-документів, виявивши фішингову розсилку, яка могла використовувалася в атаках на український телеканал СТБ.