ua en ru

Лисенко: Держспецзв'яску попередила хакерську атаку на аеропорт "Бориспіль"

Лисенко: Держспецзв'яску попередила хакерську атаку на аеропорт "Бориспіль" Фото: Андрій Лисенко

АПУ пов'язує можливу хакерську атаку з диверсіями з боку РФ

Фахівці Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України запобігли можливій хакерській атаці на аеропорт "Бориспіль" з боку Росії. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента України (АПУ) з питань АТО, полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора фахівці-зв'язківці виявили, що одна з робочих станцій в аеропорту "Бориспіль" була інфікована вірусом BlackEnergy . Інфікований комп'ютер ізольовано від комп'ютерної інфраструктури аеропорту, а про інцидент були проінформовані експерти групи CERT-UA. Зараз йде розслідування обставин інциденту. Раніше такий же тип вірусу був виявлений під час хакерської атаки на обленерго в Івано-Франківську, що може вказувати на цілеспрямований характер акцій, диверсій з боку Російської Федерації", - заявив Лисенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США допоможуть розслідувати кібератаку на енергосистему України, коли в результаті дій хакерів були знеструмлені Івано-Франківськ та частина Прикарпаття.