ua en ru

Уряди США та України розглянуть спільний звіт щодо кібератак BlackEnergy

Уряди США та України розглянуть спільний звіт щодо кібератак BlackEnergy Фото: світова кіберзлочинність (Reuters)

У рамках робочого візиту американська делегація IT-експертів відвідала МА "Бориспіль"

Підсумковий звіт щодо висновків роботи групи американських експертів з кібербезпеки енергетичного сектору, які прибули раніше в січні до України, з докладним дослідженням інцидентів ураження української інфраструктури вірусом BlackEnergy, буде згодом передано для розгляду на рівні урядів США та України. Про це напередодні повідомили в прес-службі міжнародного аеропорту (МА) "Бориспіль" (Київ).

Як зазначається, киберэксперты із США прибутку у зв'язку з недавніми кібератаками хакерського угруповання на об'єкти енергосистеми, зафіксованими на підприємствах України протягом останніх двох місяців.

У рамках робочого візиту американська делегація відвідала МА "Бориспіль", IT-фахівці якого ознайомили колег з методологією та заходами, здійснюваними для протистояння кібератакам.

Водночас експерти зі США надали рекомендації щодо заходів з підвищення безпеки та особливостей реагування на подібні інциденти в майбутньому.

IT-спеціалісти аеропорту «Бориспіль» зустрілися з американськими фахівцями з кібербезпеки В Україну прибула група аме...

Опубліковано Міжнародний аеропорт "Бориспіль" 26 січня 2016 р.

Нагадаємо, 16 січня стало відомо про хакерське проникнення до інформаційних систем аеропорту "Бориспіль" із застосуванням вірусу BlackEnergy.

Раніше, наприкінці 2015 року вірус BlackEnergy було виявлено за слідами хакерської атаки на обленерго в західних областях України.

Нагадаємо, Міністерство національної безпеки США допоможе розслідувати кібератаку на українську енергосистему, яка відключила від мережі 80 тисяч домогосподарств в Івано-Франківську та області.

Напередодні Kaspersky Lab зафіксувала раніше невідомий спосіб кібератак BlackEnergy - з використанням Word-документів, виявивши фішингову розсилку, яка могла використовувалася в атаках на український телеканал СТБ.