ua en ru

США вимагають від РФ негайно звільнити Сенцова та інших політв'язнів

США вимагають від РФ негайно звільнити Сенцова та інших політв'язнів Фото: Олег Сенцов (facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

Також у посольстві США заявляють, що РФ повинна поважати суверенітет і територіальну цілісність України

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні вимагає від Росії негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter посольства.

У посольстві зазначають, що США погоджуються з заявою ЄС щодо звільнення українських політв'язнів.

"Погоджуємось з нашими партнерами з ЄС: своїм голодуванням на знак протесту Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість та самовідданість. Росія повинна негайно звільнити усіх українських політв'язнів та поважати суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться у заяві.

США вимагають від РФ негайно звільнити Сенцова та інших політв'язнів

Нагадаємо, українське представництво правозахисної організації Amnesty international заявило про неприпустимість примусового годування, "яке є фактично різновидом тортур", і вимагає надання Олегу Сенцову своєчасної та ефективної медичної допомоги.

Раніше РБК-Україна писало, що 5 жовтня, в Росії заявили, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня.

Згодом, Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року.