ua en ru

ЄС вимагає від Росії негайного звільнення Сенцова та інших українців

ЄС вимагає від Росії негайного звільнення Сенцова та інших українців Фото: Олег Сенцов (youtube/currentytime.tv)

В Євросоюзі назвали справу Сенцова порушенням міжнародного права й елементарних стандартів правосуддя

Європейський союз солідарний з Олегом Сенцовим і вимагає від Росії крім швидкого й належного лікування негайного звільнення його і всіх незаконно утримуваних громадян України в РФ і на Кримському півострові. Про це йдеться в заяві прес-секретаря зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич, передає РБК-Україна.

Косьянчич підкреслює, що Сенцова ув'язнили за дії, пов'язані з протестом проти незаконної анексії Кримського півострова Росією, і ЄС вважає його справу порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя.

"Олег Сенцов продемонстрував неймовірну мужність, рішучість і самовідданість протягом 145 днів голодування. Стан його здоров'я зараз критично погіршився. Відмовившись надати йому належне медичне лікування влада РФ порушила його права та свої зобов'язання в галузі прав людини відповідно до міжнародного права", - заявила представник Євросоюзу.

Нагадаємо, українське представництво правозахисної організації Amnesty international заявило про неприпустимість примусового годування, "яке є фактично різновидом тортур", і вимагає надання Олегу Сенцову своєчасної та ефективної медичної допомоги.