ua en ru

Amnesty international заявляє про неприпустимість примусового годування Сенцова

Amnesty international заявляє про неприпустимість примусового годування Сенцова Фото: Олег Сенцов (facebook.comNashePrykarpattia.jpg)

Правозахисники вимагають надання Сенцову своєчасної та ефективної медичної допомоги

Українське представництво правозахисної організації Amnesty international оприлюднило заяву у зв’язку із повідомленням про припинення Олегом Сенцовим голодування у зв’язку із загрозою примусових заходів. Про це йдеться у заяві організації на сторінці у Facebook, передає РБК-Україна.

Зокрема, представники організації заявили про недопустимість примусового годування, "яке є фактично різновидом тортур, і вимагають надання Олегу своєчасної та ефективної медичної допомоги".

Amnesty international заявляє про неприпустимість примусового годування Сенцова

"Ми продовжуємо вимагати його негайного звільнення з в’язниці!", - написали правозахисники.

Нагадаємо, вчора, 5 жовтня, в Росії заявили, що український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня.

Згодом, Сенцов написав у заяві, яку передав через свого адвоката Дмитра Дінзе, що припиняє голодування з 6 жовтня 2018 року.

Пізніше радник президента Російської Федерації Михайло Федотов в телефонній розмові з українським омбудсменом Людмилою Денісовою підтвердив, що Сенцов написав заяву про відмову від голодування.

В свою чергу Міністерство закордонних справ України вимагає допустити українського консула та лікарів до політв'язня Олега Сенцова.