ua en ru

США розглянуть санкції для Туреччини за покупку російської військової техніки

США розглянуть санкції для Туреччини за покупку російської військової техніки Фото: російський ЗРК С-400 (з відкритих джерел)

У Конгрес вже внесли законопроект про санкції за покупку С-400

Конгресмени США внесли на розгляд законопроєкт, який пропонує введення санкцій проти Туреччини через закупівлю нею російських зенітних ракетних систем С-400. Анкара проігнорувала попередження НАТО.

Про це повідомляється на сайті Конгресу.

Пояснюючи необхідність прийняти закон "Про протидію експорту озброєнь Росії", республіканець Адам Кинзінгер заявив, що Туреччина проігнорувала попередження своїх партнерів по НАТО про неприпустимість купівлі озброєння російського виробництва і має відповісти за це.

"Ми маємо дуже чітко показати, що не станемо терпіти такі дії і що вони потягнуть за собою серйозні наслідки. Наш законопроєкт зробить дії Туреччини караними", - зауважив конгресмен.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що не відмовиться від російських С-400.

За його словами, Туреччина купила у Росії ЗРК щоб використовувати їх. Також Ердоган повідомив, що на цей час турецькі військові проходять навчання з використання С-400 в Росії.

Також повідомлялося, що Конгрес США пригрозив Туреччині санкціями, якщо Анкара не відмовиться від постачання російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Як заявив голова комітету у закордонних справах Сенату США Джеймс Ріш, у Вашингтоні продовжать розгляд питання про введення санкцій проти Анкари, якщо вона не відмовиться від С-400.

Зазначимо, Штати закликають всіх союзників і партнерів відмовитися від угод з Росією, зокрема від планів придбання систем ППО С-400.