ua en ru

США закликають Індію розглянути альтернативу російським С-400

США закликають Індію розглянути альтернативу російським С-400 Фото: Майк Помпео (Win McNamee/Getty Images)

Помпео запропонує альтернативу владі Індії під час візиту 25-27 червня

США призывають всіх союзників і партнерів, включаючи Індію, відмовитися від угод з Росією, зокрема від планів придбання систем ППО С-400. Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, йдеться в повідомленні на сайті Держдепартаменту.

Помпео заяви, що під час свого візиту в Індію буде відмовляти владу від покупки російських зенітно-ракетних комплексів С-400 і запропонує їм розглянути альтернативи цим настановам.

"Що стосується C-400, ми закликаємо всіх наших союзників і партнерів, включаючи Індію, відмовитися від угод з Росією, які можуть призвести до обмежень за законом CAATSA. Діюча адміністрація активно вживала заходів, щоб розширити наші можливості по взаємодії з Індією у військовій сфері", - сказала представниця Держдепартаменту.

Відомо, що Помпео пробуде в Індії з 25 по 27 червня. Крім цього він збирається приїхати з візитами в Шрі-Ланку, Японію і Південну Корею.

Раніше повідомлялося, що США попередили Індію, що заплановане придбання систем ППО С-400 у РФ може призвести до санкцій з боку Вашингтона.

РБК-Україна писало, що Індія веде переговори з Російською Федерацією про постачання в короткі строки 21 винищувача Міг-29 через брак бойових літаків.