ua en ru

США закликали Росію терміново звільнити полонених українських моряків

США закликали Росію терміново звільнити полонених українських моряків Ілюстративне фото (U.S. Embassy Kyiv Ukraine)

Посольство США відреагувало на рішення Міжнародного трибуналу

Посольство США в Україні прокоментувало рішення Міжнародного трибуналу з морського права у справі захоплених у Керченській протоці моряків та закликало РФ негайно звільнити українців. Про це повідомляється у Twitter посольства.

Також дипломати вимагають від РФ звільнити три захоплені судна.

"Сьогодні Міжнародний трибунал з морського права постановив, що Росія має негайно звільнити 24 українських моряків та 3 судна, захоплені нею 25 листопада минулого року і дозволити їм повернутися до України. Ми закликаємо Росію терміново звільнити українських моряків і судна", - йдеться в повідомленні.

США закликали Росію терміново звільнити полонених українських моряківРаніше РБК-Україна писало, що Спеціальний представник державного департаменту США по Україні Курт Волкер вітає рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо українських моряків.

Нагадаємо, 25 травня 2019 року Міжнародний трибунал зобов'язав РФ терміново звільнити два українських корабля і допоміжне судно, а також 24 моряків, які були затримані поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року.

В МЗС РФ не стали коментувати вимогу Трибуналу відпустити полонених українських моряків, а тільки заявили, що мають намір "в ході подальшого арбітражного розгляду відстоювати свою позицію".