ua en ru

У США заявили, що поставляють летальну зброю Україні з минулого року

У США заявили, що поставляють летальну зброю Україні з минулого року Фото: Пентагон (uk.wikipedia.org)

Компанія з Техасу постачає Україні гранатомети PSRL

Сполучені Штати Америки постачають Україні летальну зброю з 2016 року, передає "Голос Америки" з посиланням на головного директора техаської компанії AirTronic USA Річард Вендівера.

"Ми почали постачати наш товар до України минулого року, ми продовжуємо здійснювати поставки донині. Деталі, як і що ми робимо, я не можу про це говорити. Але можу сказати, що ми - в дуже близькій координації з американським посольством, Державним департаментом, Пентагоном і українським урядом", - повідомив Вендівер.

Відзначимо, що мова йде про постачання гранатометів PSRL, які є американською вдосконаленою версією радянського РПГ-7. Ці гранатомети є летальною зброєю з обмеженою дальністю попадання. Зокрема, якщо їх використовувати з підконтрольної Україні території, то снаряд не зможе подолати лінію розмежування на Донбасі.

За словами Вендівера, компанія зіткнулася з затримкою при отриманні ліцензії на експорт зброї до України через "делікатність теми під час переговорів у Мінську".

"Але ці системи не суперечать угодам Мінськ-2", - додав він.

Нагадаємо, раніше в Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання зброї Україні. Зокрема, нові чиновники Пентагону підтримали передачу летальної зброї.