ua en ru

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання зброї Україні

У Сенаті США заявили про зміну політики щодо надання зброї Україні Фото: Сенат США (tweeter.com/UKRintheUSA)

Нові чиновники Пентагону підтримали передачу зброї Україні

Політика уряду США щодо надання Україні оборонних озброєнь близька до зміни порівняно з політикою адміністрації колишнього президента країни Барака Обами. Про це на слуханнях у сенатському комітеті по збройним силам заявив сенатор Джим Інгофф, передає "Голос Америки".

Повідомляється, що сьогодні в комітеті пройшли слухання, присвячені затвердженню нових посадових осіб Пентагону.

"За час попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється", - заявив Інгофф.

Також повідомляється, що претендент на посаду заступника міністра оборони США з питань політики Джон Руд заявив про підтримку передачі Україні оборонного озброєння.

"Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед обличчям агресії Росії...Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій з росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо направити президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців у цьому питанні", - зазначив Руд.

Нагадаємо, раніше помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Весс Мітчелл заявив, що американська сторона розглядає питання надання Україні летального озброєння.