ua en ru

США стурбовані планами Ізраїлю побудувати 300 будинків на Західному березі

США стурбовані планами Ізраїлю побудувати 300 будинків на Західному березі Фото: Держдеп США

Держдеп опублікував заяву

Влада Сполучених Штатів Америки (США) висловила глибоку стурбованість з приводу рішення уряду Ізраїлю побудувати близько 300 нових будинків для євреїв на окупованих палестинських територіях. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США, передає BBC.

Зокрема, Вашингтон як і раніше вважає ці поселення незаконними і рішуче заперечує проти продовження їх будівництва на Західному березі і в Східному Єрусалимі.

У відомстві вважають, що розширення єврейських поселень на цих територіях буде перешкоджати врегулювання конфлікту шляхом переговорів між палестинцями та Ізраїлем.

Як наголошується, в середу прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що уряд країни прийняв рішення про будівництво 300 одиниць житла в єврейському поселенні Бейт-Ель на Західному березі річки Йордан.

У цьому районі раніше ізраїльська влада за рішенням суду знесла два житлових будинки, які, як зазначалося, були незаконно побудовані на території, яку займають палестинці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Ізраїлю Сільван Шалом обговорив з представником палестинської сторони Саібом Ерекатом можливості відновлення мирного процесу між Ізраїлем і Палестиною без участі США.