ua en ru

США готові співпрацювати з Україною в питанні недопущення втручання Росії у вибори

США готові співпрацювати з Україною в питанні недопущення втручання Росії у вибори Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

США готові працювати з урядом України

Сполучені Штати Америки (США) готові співпрацювати Україною в питанні недопущення втручання Російської Федерації в українські вибори 2019. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон в ході зустрічі з президентом України Петром Порошенко.

Болтон зазначив, що обговорив з Порошенком "кроки, які Україна та США можуть вжити, щоб не допустити втручання у вибори в Україні".

"Президент Порошенко і я обговорювали це питання... Ми публічно обговорили це питання у Вашингтоні, які заходи необхідно вжити, щоб не допустити втручання РФ та інших країн", - сказав Болтон.

Він також додав, що США готові працювати з урядом України.

Крім того, Болтон зазначив, що санкції проти РФ залишаться в силі до того моменту, поки Росія не продемонструє зміни у своїй поведінці.

"Зараз ми повинні провести 90-денний перегляд: чи припинила Росія хімічну програму і задовольнила вимоги міжнародних інспекторів. Ми розглядаємо, що необхідно зробити, які наші зобов'язання", - розповів він.

Нагадаємо, раніше Болтон заявляв, що Сполучені Штати Америки залишаються солідарними з Україною і підтримують її незалежність.

На зустрічі Болтон подякував за запрошення на День незалежності. Крім того, він зазначив, що є можливість обговорити поточну ситуацію в Україні, виклики і питання в міжнародному форматі.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Болтон готовий сприяти зміцненню відносин України і США.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати почнуть перший етап нових санкцій проти Росії 27 серпня. Передбачається, що вони обмежать доступ РФ до "чутливих товарів" в інтересах національної безпеки США.

Всі новини по виборах президента України 2019 на РБК Україна.