ua en ru

США і Британія заборонили пасажирам з мусульманських країн перевозити ноутбуки в ручній поклажі

США і Британія заборонили пасажирам з мусульманських країн перевозити ноутбуки в ручній поклажі Фото: в аеропортах США і Британії заборонять перевозити в ручній поклажі більшість гаджетів

Влади країн побоюються, що в гаджетах може бути захована вибухівка

Влада США заборонила провезення в ручній поклажі електронних пристроїв, таких як ноутбуки і планшети, для пасажирів, які прибувають з восьми країн з переважно мусульманським населенням. Про це заявили Міністерство внутрішньої безпеки США, передає ВВС.

Таким чином, великі електронні пристрої можна буде брати з собою в політ тільки в багажі, однак заборона не торкнулася мобільних телефонів і смартфонів.

Як пояснили в міністерстві, екстремісти вишукують нові методи, щоб підривати літаки. Наприклад, вибухові пристрої можуть бути заховані в ноутбуках, планшетах, камерах, DVD-плейерах та електронних ігрових пристроїв.

Міра обмеження стосується дев'яти авіакомпаній, які здійснюють рейси з 10 аеропортів, розташованих переважно на Близькому Сході і в Північній Африці.

Британія слідує прикладу США

Після рішення влади США, у вівторок, 21 березня, влада Великобританії також оголосила про введення заборони на провезення більшості електронних пристроїв в салонах літаків, які прибувають з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

Згідно з повідомленням, заборона торкнеться будь-яких гаджетів розміром більше середнього смартфона. Як і влада США, у Британії побоюються, що в більш великих пристроях, в тому числі в планшетах і плеєрах, може бути захований вибуховий пристрій.

Провозити гаджети, розміром більше середнього смартфона, можна буде на рейсах британських авіакомпаній British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook і Thomson.

Також заборона торкнеться авіаперевізників з самих країн, рейси з яких здалися британським властям потенційно небезпечними. Мова йде про Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air, Saudia.

Нагадаємо, Білий дім оскаржив призупинення дії другого міграційного указу Трампа.