ua en ru

Рятувальники продовжують гасіння лісових пожеж у південних областях

Рятувальники продовжують гасіння лісових пожеж у південних областях Фото: ліквідація лісової пожежі в Дніпропетровській області (прес-центр ДСНС)

Ліс горить у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях

Українські рятувальники продовжують ліквідацію лісових пожеж у Херсонській, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зокрема зазначено, що на території Дніпровського лісництва у Херсонській області о 06:30 20 серпня пожежу було локалізовано на площі близько 70 гектарів (із них 40 га верхова пожежа хвойного лісу).

"Станом на 7:00 20 серпня триває гасіння окремих осередків тління. До ліквідації пожежі залучено 140 осіб та 51 одиниця техніки, з них від ДСНС 72 рятувальники та 21 одиниця техніки. Також залучено два літаки АН-32П авіації ДСНС та гелікоптер МІ-8 Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в Миколаївській області о 16:50 19 серпня пожежу в лісовому урочищі Новопетрівське було локалізовано.

"Станом на 7:00 20 серпня триває гасіння окремих осередків тління. До ліквідації пожежі залучено 140 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС 90 рятувальників та 18 одиниць техніки", - доповіли у відомстві.

Крім того, у Дніпропетровській області станом на 7:00 20 серпня на території Павлоградського лісництва, поблизу хутору Самарський, відкритого горіння немає, рятувальниками проводиться проливка окремих осередків тління.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Херсонській та Миколаївській областях виникли лісові пожежі.