ua en ru

У Херсонській і Миколаївській областях виникли лісові пожежі

У Херсонській і Миколаївській областях виникли лісові пожежі Фото: лісова пожежа в Миколаївській області (прес-центр ДСНС)

Також продовжується ліквідація пожежі в Дніпропетровській області

У Херсонській області 19 серпня 2017 року близько 15:00 між с. Підстепне та с. Козачі Лагері Олешківського району на території Дніпровського лісництва Цюрупинського лісового господарства сталося займання лісової підстилки на площі 50 га (з переходом у верхову пожежу на площі близько 30 га). Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначено, що до ліквідації пожежі залучено 35 осіб та 107 одиниць техніки, з них від ДСНС - 72 рятувальники та 19 одиниць техніки. До того ж, залучено два літаки АН-32П авіації ДСНС та гелікоптер МІ-8 Збройних Сил України.

Також, за даними відомства, ще одна лісова пожежа в суботу виникла в Миколаївській області: близько 12:00 поблизу с. Новопетрівка Новоодеського району в лісовому урочищі Новопетрівське сталося займання лісової підстилки близько 50 га окремими осередками.

"О 16:50 пожежу локалізовано. Станом на 18:00 триває гасіння, яке ускладнюється сильним вітром (6-10 м/с). До ліквідації пожежі залучено 140 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС 90 рятувальників та 18 одиниць техніки", - доповіли в Держслужбі.

altaltaltaltaltaltaltalt
Фото: лісові пожежі на півдні України (прес-центр ДСНС)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лісову пожежу біля села Дмитрівка Петропавлівського району (Дніпропетровська область) практично ліквідовано.