ua en ru

НАБУ проводить слідчі дії в "Райффайзен Банку"

НАБУ проводить слідчі дії в "Райффайзен Банку" Фото: Олександр Писарук

Співробітники НАБУ хочуть затримати Олександра Писарука

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) зараз перебувають в "Райффайзен Банк", щоб затримати голову правління Олександра Писарука. Про це РБК-Україна повідомили джерело в правоохоронних органах.

Обшуки проводяться в рамках справи VAB банку про ймовірне заволодіння рефінансування Національного банку на суму 1,2 млрд гривень.

Зазначимо, Олександр Писарук обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України з липня 2014 року по грудень 2015 року. До цього, з жовтня 2010 року він був регіональним керівником ING Корпоративного банкінгу в Центральній і Східній Європі (Нідерланди).

Нагадаємо, 20 серпня наглядова рада АТ "Райффайзен Банк Аваль" вирішив призначити головою правління банку Олександра Писарука замість Володимира Лавренчука, який обіймав цю посаду протягом 14 років.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 7 листопада в Києві був затриманий головний юрисконсульт Національного банку України під час отримання 15 тисяч доларів хабара. Затриманому готується повідомлення про підозру за попередньої правової кваліфікації ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Крім того, в кінці жовтня стався подібний випадок з працівником НБУ. Головний спеціаліст НБУ вимагав 50 доларів за сприяння у наданні ліцензії для діяльності з обміну валют.