ua en ru

РФ чутками про обмін Сенцова на 3 росіян запропонувала свій варіант, - адвокат

РФ чутками про обмін Сенцова на 3 росіян запропонувала свій варіант, - адвокат Фото: Олег Сенцов (uk.wikipedia.org)

Росія може обміняти Сенцова на трьох росіян, яких утримують у США

Російська Федерація чутками про готовність обміняти політв'язня Олега Сенцова на трьох засуджених у США росіян запропонувала свій варіант виходу із ситуації. Таку думку "Радіо Свобода" висловив його адвокат Дмитро Дінзе, передає РБК-Україна.

Відзначимо, раніше в російській "Новой газете" з'явилася інформація про готовність РФ обміняти Сенцова на засуджених у США росіян Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також на арештовану Марію Бутіну. При цьому передбачається, що Москва має намір вести переговори безпосередньо з Вашингтоном, і Україна не буде стороною переговорів.

"Переговори в даний час - в глухому куті. Я думаю, що спецслужби Росії, таким чином, висловили свою позицію через журналістів "Нової газети". Я думаю, що такий варіант можливий, і російські спецслужби дали певну мітку для того, щоб вийти з переговорної кризи щодо Сенцова", - зазначив Дінзе.

Нагадаємо, з'явилося фото обстеження Сенцова в російській лікарні, якого доставили туди на обстеження.

Раніше також голова Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства Михайло Федотов повідомив, що Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. З 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію.