ua en ru

З'явилося фото обстеження Сенцова в російській лікарні

З'явилося фото обстеження Сенцова в російській лікарні Фото: Олег Сенцов на обстеженні (ФСВП)

Фотографію Олега Сенцова опублікувала ФСВП Росії

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії опублікувала фотографію українського політв'язня Олега Сенцова з моменту його обстеження в лікарні міста Лабитнангі. Фотографію надали російським ЗМІ.

Відомо, що 28 вересня Олега Сенцова, голодуючого з середини травня, відвезли з колонії в Лабитнангську міську лікарню на обстеження.

Як повідомляється на сайті ФСВП Росії, Сенцова додатково обстежили лікарі-фахівці і проконсультували про подальше його лікування.

З'явилося фото обстеження Сенцова в російській лікарніФото: Олег Сенцов на обстеженні (ФСВП)

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна 28 вересня, в'язня Кремля, українського режисера Олега Сенцова, вивезли з колонії суворого режиму у лікарню Лабитнангі для планового обстеження і проведення корекції лікування".

В той же день український омбудсмен Людмила Денисова повідомила, що РФ не надає медичних документів про стан здоров'я Сенцова. Зокрема, Денисова отримала відповідь від голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, він повідомив про стан здоров'я Олега Сенцова.

За її словами, Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію.

Як відомо, в серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав режисера Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у справі про створення "терористичної спільноти, вчиненні та плануванні терактів".

За версією слідства, в 2014 році Сенцов створив "терористичне співтовариство", учасники якого підпалили двері "Російської громади Криму" і вікна відділення "Єдиної Росії", а також готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.