ua en ru

РФ не надає медичних документів про стан здоров'я Сенцова, - омбудсмен

РФ не надає медичних документів про стан здоров'я Сенцова, - омбудсмен Фото: Олег Сенцов (youtube.сом/інформатор)

Голова Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства повідомив про стан здоров'я Сенцова

Український омбудсмен Людмила Денісова отримала відповідь від голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, він повідомив про стан здоров'я Олега Сенцова. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"За його інформацією, 12 вересня був проведений консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні. Стан здоров'я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб в подальшому оцінити стан здоров'я Олега і тактику подальшого ведення", - повідомила вона.

За її словами, Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію.

Проте, крім цієї інформації від РФ жодного підтверджуючого медичного документу надано не було. Денісова зазначила, що офіційного висновку консиліуму лікарів немає.

"Я дуже сумніваюся в достовірності наданої мені інформації та якості проведеного медичного огляду. Оскільки у міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо. Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було справжньою причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу", - сказала омбудсмен.

РФ не надає медичних документів про стан здоров'я Сенцова, - омбудсмен

Фото (facebook.com/denisovaombudsman)

Нагадаємо, раніше Денисова повідомила, що у Сенцова, утримуваного в російській колонії, почалася гіпоксія. Рранее РБК-Україна повідомляло, що за словами адвоката Дмитра Дінз, здоров'я Сенцова піддалося незворотних змін і йому важко вставати з ліжка.