ua en ru

"Слуга народу" зберігає шанси на монобольшість у Раді

"Слуга народу" зберігає шанси на монобольшість у Раді Фото: вибори до Раду (РБК-Україна)

"Слуга народу" поки претендує на близько 240 мандатів

За попередніми результатами виборів до Ради партія "Слуга народу" зберігає шанси отримати монобольшість в парламенті нового скликання. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані інформаційної системи Центральної виборчої комісії.

Зокрема, за станом на 09:50 ЦВК опрацювала понад 48% протоколів у багатомандатному виборчому окрузі, партія "Слуга народу" набирає більше 42% голосів і, за попередніми оцінками, може претендувати на 121 мандат.

Крім того, вже опрацьовано понад 46% протоколів у мажоритарних округах. За попередніми даними, кандидати від "Слуги народу" лідирують або борються за перемогу у всіх областях, крім Донецької. На даний момент кандидати цієї партії лідирують на більшості округів Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей, а також на всіх округах Києва.

Таким чином, якщо офіційні результати ЦВК зафіксують цей результат, "Слуга народу" зможе отримати до 120 мандатів у мажоритарних округах. В такому випадку вперше в історії України одна партія зможе самостійно сформувати більшість у Верховній раді.

У той же час, згідно з попередніми результатами виборів до Верховної ради, партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" обійшла "Слугу народу" на закордонних дільницях. За результатами обробки 100%, лідирує "Європейська солідарність" з підтримкою 29,55% виборців. На другому місці "Слуга народу" - 28,13%, на третьому місці "Голос" - 19,67%.

За результатами обробки 46% протоколів у багатомандатному окрузі, продовжує лідирувати партія "Слуга народу" з результатом 42,35%. Далі йдуть "Опозиційна платформа - За життя" з 12,80%, "Європейська солідарність" - 8,70%, "Батьківщина" - 8,05% і "Голос" - 6,43%.