ua en ru

У разі зупинки Авдіївського коксохіму, на будівництво аналогічного заводу знадобиться 10 років

У разі зупинки Авдіївського коксохіму, на будівництво аналогічного заводу знадобиться 10 років Фото: Муса Магомедов

У разі зупинки завод не зможе заново запустити роботу

У разі зупинки Авдіївського коксохімічного заводу Україні знадобиться 10 років на будівництво аналогічного підприємства. Про це заявив директор заводу Муса Магомедов, передає "112 Україна".

Він пояснив, що через блокаду Донбасу на завод перестало приїжджати вугілля з підрозділу "Краснодон-вугілля" і шахти "Щегловська-Глибока".

"Загальний обсяг недопоставленого вугілля по місяцю буде приблизно 80 тисяч, це близько 15% вугілля, яке ми використовуємо. Потім ми починаємо "з'їдати" привезене австралійське, американське і новозеландське вугілля", - сказав він.

Директор зазначив, що імпортне вугілля завозилося як запасне, весь розрахунок був на поставки і використання для роботи заводу українського вугілля.

"Але ми починаємо "з'їдати" його (імпортне вугілля, - ред.) швидше. Щоб його привезти, треба витратити 80-90 днів... Якщо ми зупинимося, ми ж не запустимося знову... Новий такий завод Україна зможе побудувати, в кращому випадку, протягом 10 років, тому що одна батарея будується приблизно півтора року... Думаю, в таких умовах ніхто не побудує такий завод", - підкреслив Магомедов.

Крім того, за його словами, якщо зупиниться АКХЗ, наступними будуть два комбінати в Маріуполі і зниження виробництва на "Запоріжсталі".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Авдіївському коксохімічному заводі в Донецькій області готуються до запуску другої печі, щоб відновити роботу заводу в штатному режимі.