ua en ru

Київрада проведе наступну сесію вже восени, - ПР

Наступна сесія Київської міської ради відбудеться восени 2013 р. Про це сьогодні, 11 липня, заявив голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко, передає кореспондент РБК-Україна.

Наступна сесія Київської міської ради відбудеться восени 2013 р. Про це сьогодні, 11 липня, заявив голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко, передає кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Скандальне засідання Київради 11 липня"

Омельяненко також наголосив, що ПР не ініціюватиме проводення засідання Київради в іншому залі. "В інших залах сесію ми проводити не будемо", - заявив Омельяненко. Дії опозиції у фракції ПР розцінили як хуліганство.

"Події сьогоднішнього дня з боку опозиції я оцінюю як хуліганство, тому що вони дійсно порушили закон, і сьогодні невідомі люди перебували у президії, порушували закон тим, що вихоплювали документи в секретаря Київради, що є явним хуліганством, порушенням закону, тому що вони перешкоджали проведенню сесії та засідання місцевого самоврядування. Я не знаю, чому міліція не реагувала", - зазначив він.

"Що стосується можливості проведення сьогоднішньої сесії, я вважаю, що сесія сьогодні буде проведена. Єдине питання в тому, що опозиціонери вимагають, щоб ми на початку сесії розглянули звернення до ВР щодо проведення виборів до Київради та мера. Я думаю, що це прийнятний варіант, і якщо вони нам гарантують, що вони не будуть перешкоджати проведенню сесії і забезпечать голосування депутатів. Таким чином, ми підемо на компроміс і проведемо цю сесію", - повідомив Омельяненко.

Читайте також: "Удар" подає позов до ВСУ за фактом непризначення виборів мера і Київради

У той же час лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, який також брав участь у подіях у Київраді, заявив, що якщо Київрада відкриє наступну сесію, то її будуть пікетувати так само, як сьогодні. "Я думаю, що наступної сесії не буде, а якщо буде, то ми будемо чинити так, як сьогодні", - заявив нардеп.

Раніше Герега застерегла опозиціонерів від блокування роботи Київради, наголосивши, що на Київ очікує фінансовий колапс, якщо міськрада не приймати жодних рішень до проведення непризначених виборів.

Зазначимо, що сьогодні біля стін Київради сталася бійка між громадськими активістами та правоохоронцями, після чого народні депутати від опозиції, що потрапили до будівлі, заблокували трибуну. Герезі все ж вдалося відкрити пленарне засідання, проте незабаром в ньому було оголошено перерву. Нарада в кабінеті секретаря Київради не принесла результатів, і через майже дві години після початку сесія була закрита.

Згодом Герега заявила про намір звернутися до правоохоронних органів із приводу зриву засідання Київради. Зокрема, секретар столичної міськради поскаржилася на те, що під час відкриття сесії активісти, що заблокували трибуну, зламали обладнання головуючого.

У той же час Герега не виключила проведення позачергової сесії Київради. На питання журналістів, чи можливий варіант проведення виїзної сесії у разі блокування трибуни і президії, секретар заявила: "Ми не будемо проводити сесію в іншому місці".

Читайте також: Яценюк заявляє, що фінансового колапсу через закриття сесії Київради у столиці не буде