ua en ru

Герега закрила пленарне засідання Київради

Секретар Київради Галина Герега закрила пленарне засідання сесії Київради, передає кореспондент РБК-Україна. Раніше в сесійній залі зареєструвалося 65 з 120 депутатів Київради.

Секретар Київради Галина Герега закрила пленарне засідання сесії Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 11:30 у Київраді продовжувалася перерва, депутати та журналісти чекали на поновлення пленарного засідання. Секретар Київради Галина Герега та деякі депутати залишили зал засідань і проводять у неї в кабінеті переговори.

Раніше Галина Герега відкрила засідання Київради. У сесійній залі зареєструвалося 65 зі 120 депутатів Київради. Згідно з регламентом, цього достатньо для проведення пленарного засідання.

Фотогалерея з місця подій біля стін Київради 11 липня

"Зареєструвалося 65 депутатів, кворум є. Я оголошую засідання відкритим", - зазначила Герега, незабаром оголосивши перерву.

Раніше повідомлялося, що народні депутати України з опозиційних фракцій заблокували трибуну Київради.

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді не братиме участі в нелегітимному пленарному засіданні сьогодні, і, відповідно, не буде голосувати за жодне з поставлених до порядку денного питань. Про це під час брифінгу в Київраді заявила голова фракції Тетяна Меліхова.

У заяві наголошується, що Київрада втратила свою легітимність і будь-яке право керувати містом, тому подальше проведення її сесійних засідань опозиціонери вважають незаконним виконанням представницьких функцій з управління містом і захопленням влади, за яке передбачена кримінальна відповідальність.

Читайте також: Біля стін Київради сталася бійка, нардепи від опозиції заблокували трибуну

Однак у Партії регіонів запевнили, що не допустять паралізації роботи Київради.

"Сесія Київради сьогодні і завтра буде продовжувати вирішувати важливі питання в інтересах територіальних громад, адже в Конституції закладено принцип безперервності влади, в тому числі й органів місцевого самоврядування. Це означає, що жоден інститут місцевого самоврядування не припиняє функціонувати, поки не буде обраний інший", - заявив народний депутат із фракції ПР Володимир Олійник.

Раніше Герега запевнила, що на сесії Київради земельні питання розглядатися не будуть.