ua en ru

Герега: "Якщо Київрада не прийматиме жодних рішень до проведення непризначених виборів, на Київ чекає фінансовий колапс"

Секретар Київської міської ради Галина Герега заявила, що на Київ чекає фінансовий колапс, якщо Київрада не прийматиме жодних рішень до проведення непризначених виборів. Про це вона заявила на брифінгу у Київраді, повідомляє прес-служба Гереги.

"Якщо Київрада усунеться від управління містом та не буде приймати жодних рішень до проведення виборів, які ще не призначені, то на Київ чекає фінансовий колапс. Ви знаєте, що майже кожного місяця ми робимо перерозподіл бюджетних коштів, який можливий лише за рішенням Київради. Якщо такі рішення не будуть прийматися, зупиниться будівництво багатьох інфраструктурних об'єктів, ремонти доріг, фінансування важливих соціальних програм. Крім того, без вирішення майнових та земельних питань підприємці не зможуть вести поточну діяльність, житлове та комерційне будівництво у Києві завмре. Чи заслуговують на це кияни? Гадаю, це було б дуже несправедливо по відношенню до них і ми цього допустити не можемо", сказала Герега.

Читайте також: Біля стін Київради сталася бійка, нардепи від опозиції заблокували трибуну

Герега додала, що на її думку, згідно рішення Конституційного суду, Київрада є повноважним органом місцевого самоврядування.