ua en ru

Ситуація із захопленням БМПЗ досягла критичної точки, - керівник

Ситуація із захопленням БМПЗ досягла критичної точки, - керівник Стали відомі нові подробиці у ситуації з БМПЗ

Керівник підприємства розповів про ситуацію на БМПЗ

Станом на сьогоднішній день ситуація з захопленням Братського маслопрессового заводу (БМПЗ) досягла критичної точки. Про це йдеться в опублікованій на офіційному сайті підприємства заяві керівника Анатолія Доценка.

Зокрема, за даними Доценка, 6 лютого в Реєстрі з'явилося накладене нотаріусом Бойком О.В. обтяження на корпоративні права ТОВ НЕСТ на користь заставодержателя ТОВ "Сервісметалопроект" (ЗКПО 34501708) згідно з договором б/н від 18.01.2017 р. на 55 тис. грн.

"І це незважаючи на те, що корпоративні права ТОВ НЕСТ ще з літа 2016 року вже знаходяться в заставі за договором позики, про що є відповідні записи в реєстрах обтяжень і без згоди заставодержателя ну ніяк не могли бути перезаставлені другий раз", - йдеться в заяві.

Крім того, як повідомляє Доценко, судом Братського суду Миколаївської області, за клопотанням слідчого, в рамках розслідування кримінальної справи був накладений арешт на розпорядження майном ТОВ НЕСТ з метою недопущення його продажу в результаті шахрайських дій, оскільки, на думку слідства, саме майно ТОВ НЕСТ, а не корпоративні права є об'єктом посягань.

Проте, за словами керівника, "загарбники", використовуючи фіктивні підписи та печатки, подали оскарження на зняття арешту в апеляційний суд Миколаївської обл., засідання якого пройшло 6 лютого по справі № 471/50/17-до.

"Судді Войтовський, Фарыонова, Чебанова-Губарєва не тільки не дали слово, не дозволили брати участь у засіданні постраждалій стороні, обдуреним законним власнику та директору, але і вже після початку засідання, через 10 хвилин, що суперечить регламенту, взяли від сторони рейдерів клопотання про перенесення засідання на сьогодні 08.02.2017 р., відхиливши всі аргументи і клопотання потерпілої сторони, представників слідства і прокуратури", - заявляє Доценко.

Як зазначає керівник підприємства, за припущенням слідства і постраждалої сторони, якщо Миколаївський суд прийме рішення про зняття арешту, майно буде негайно продане або обтяжене іншими зобов'язаннями, не дивлячись на те, що воно знаходиться в іпотеці, за прикладом вторинної застави корпоративних прав.

Крім того, у заяві йдеться, що 7 лютого в Міністерство юстиції України органами слідства Миколаївського УВС були подані документи, що підтверджують шахрайський спосіб заволодіння корпоративними правами ТОВ НЕСТ".

"Тим часом загарбники на підприємстві "козиряють" тим, що рішення комісії Мін'юсту все одно буде, або навіть вже є на їхньому боці і найближчим часом будуть надані документи та висновки, завірені Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції України, головою якої, відповідно до положення, є Мороз Павло Олександрович – заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації", - зазначає Доценко

Нагадаємо, раніше у Харківській області правоохоронці припинили спробу рейдерського захоплення підприємств. Тоді працівники Лозівського відділення поліції затримали 70 осіб, які в камуфляжній формі, масках і зі зброєю увірвалися на підприємства. Згодом стало відомо, що у трьох фірмах - ТОВ "БОТіК", ТОВ "Сурят" та ТОВ "Агробізнес-2010" - відбулася незаконна зміна власника в електронно-реєстраційних базах.

При цьому в БМПЗ здивовані, чому реакція правоохоронців у ситуації на їхньому підприємстві була радикально протилежною.