ua en ru

У штабі АТО заявили про ескалацію конфлікту на лінії розмежування

У штабі АТО заявили про ескалацію конфлікту на лінії розмежування Фото: українські військові в зоні АТО

За день зафіксовано 31 випадок відкриття вогню по позиціях ЗСУ з боку бойовиків

У штабі антитерористичної операції заявили про ескалацію конфлікту на лінії розмежування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО на сторінці у Facebook.

"Із опівночі і до 18:00 вечора в районі проведення антитерористичної операції зафіксовано 31 випадок відкриття вогню по позиціях Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що найбільше, а саме 16 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку. Зокрема, за даними штабу, в районах Широкиного, Лебединського, Водяного та Мар’їнки противник вів вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів обох калібрів, а також ствольної артилерії калібру 122 мм.

Своєю чергою на Луганському напрямку відбулося 11 збройних провокацій проти сил АТО, повідомили в прес-центрі. Тут ворог відкривав вогонь у районах Попасної та Богуславського з артилерії 122 калібру, мінометів калібру 120 мм.

Також повідомляється, що на Донецькому напрямку зафіксовано 4 обстріли українських позицій: у районі Авдіївки противник застосовував по підрозділах ЗСУ міномети калібру 82 мм.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна зараз перебуває у стані війни.