ua en ru

У штаб-квартирі Audi в Німеччині пройшли обшуки у справі про "дизельний скандал"

У штаб-квартирі Audi в Німеччині пройшли обшуки у справі про "дизельний скандал" Фото: Audi (flickr.com/Audi AG)

Audi підозрюють у махінаціях з програмним забезпеченням більше 200 тис. автомобілів

В Німеччині в штаб-квартирі автоконцерну Audi пройшли обшуки у справі про заниження показників викидів шкідливих газів в автомобілях з дизельними двигунами. Про це повідомляє Suddeutscher Zeitung з посиланням на прокуратуру.

Повідомляється, що співробітники поліції прийшли на завод Audi в місті Неккарзульм і додому до співробітників компанії.

Під підозрою знаходяться 14 працівників Audi. У свою чергу в автоконцерні заявили, що співпрацюють з німецькою прокуратурою.

Згідно з інформацією видання, прокуратура підозрює Audi в махінаціях з програмним забезпеченням понад 200 тис. автомобілів, які продали в Європі та США, зокрема, на автомобілях з дизельним двигуном занижувалися показання датчиків, що фіксують рівень вихлопних газів.

"Зараз слідчі зосередилися на технічних засобах, які використовувалися для маніпулювання рівнем вихлопних газів в трилітрових дизельних двигунах V6, призначених для європейського ринку", - цитує Reuters повідомлення слідства.

Нагадаємо, в серпні топ-менеджер Volkswagen AG Олівер Шмідт визнав себе винним по кримінальній справі в скандалі з дизельними двигунами компанії.

Так, у вересні 2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища США виявило, що спеціальне програмне забезпечення, яке занижує реальні свідчення про викиди шкідливих речовин в атмосферу, стоїть на дизельних автомобілях автоконцерну Volkswagen. Після цього влада США зобов'язала концерн відкликати 482 тис. легкових автомобілів марок Volkswagen і Audi, проданих в країні у 2009-2015 роках. Відзначено, що у квітні Volkswagen домовився про викуп компанією автомобілів у споживачів та виплати їм компенсацій. У січні Окружний суд США схвалив угоду між Volkswagen і 650 американськими дилерами, яким автовиробник заплатить кожному 1,85 млн доларів компенсацій за "дизельний скандал".