ua en ru

Шахтар - Динамо: анонс головного матчу УПЛ після карантину

Шахтар - Динамо: анонс головного матчу УПЛ після карантину Фото: "Шахтар" - "Динамо" (facebook.com/fcdynamoua)

Готуємося до першого класичного протистояння після відновлення УПЛ

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" зійдуться в матчі відновленого 24 туру української Прем'єр-ліги. Трансляція розпочнеться о 17:00, а дивитися гру можна на телеканалі "Футбол 1". Букмекери вважають "гірників" фаворитами протистояння. Один з матчів чемпіонату не відбудеться через виявлення коронавірусу серед гравців команди.

31 травня 17:00
Київ, НСК "Олімпійський"

Уже в першому турі після понад двомісячної паузи через пандемію коронавірусу між собою з'ясують стосунки гранди українського футболу. Більшу частину цього часу футболісти перебували на самоізоляції і не проводили командних тренувань. До топового поєдинку вони підходять без розкачки і можливості набору форми.

Спаринги

Майже три тижні тому, одразу після пом'якшення карантинних обмежень, клуби взялися відновлювати заняття в загальних групах. Для придбання втрачених кондицій клуби провели по дві товариські зустрічі.

Перший поєдинок обидва провели з "Рухом". "Динамо" розписало з львівською командою нульову нічию, а "Шахтар" розгромив суперника з рахунком 4:1. У другому контрольному матчі динамівці завдяки дублю Георгія Цитаїшвілі переграли донецький "Олімпік".Підопічні Луїша Каштру забили чотири "сухих" м'ячі київській "Оболоні-Бровар".

Обидва наставники задіяли в цих матчах максимальну кількість футболістів, змінюючи по ходу гри практично весь склад.

Кадрова ситуація

В обох контрольних матчах за "Динамо" через різні ушкодження не зіграли Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Микита Бурда та Йосип Піварич. Але всі вони скоро мають повернутись на поле. В основну обойму "Шахтаря" повернувся захисник Микола Матвієнко, який отримав пошкодження в матчі з "Оболонню". Поза грою залишаються лише Валерій Бондар і Майкон.

Попередні протистояння

Це вже буде п'ята зустріч "Шахтаря" та "Динамо" у трьох турнірах цього сезону. У матчі-відкритті за Суперкубок України тріумфували кияни. Згодом у двох турах чемпіонату поступились донеччанам 1:2 вдома та 0:1 на виїзді, а потім вибили "гірників" із розіграшу Кубка України.

Історія взаємин в рамках чемпіонату України налічує 63 матчі: 22 перемоги у "гірників", 24 - у "біло-синіх", 17 нічиїх. Різниця м'ячів: 73-78.

Турнірна ситуація

"Динамо" потрібні очки, щоб не провалити сезон і закріпиться на другому місці для кваліфікації до Ліги чемпіонів. Поки команда Олексія Михайличенка за однакової кількості очок поступається луганської "Зорі" за особистими зустрічами. "Шахтар" лідирує в турнірній таблиці з відривом в 13 очок.

Гра у нових реаліях

Номінальний господар матчу - донецька команда, але щоб мінімізувати переїзди клуби вирішили провести гру на домашньому стадіоні киян. Трибуни "Олімпійського" будуть закриті для вболівальників для запобігання поширенню коронавірусу. Це вперше, коли гранди українського футболу зіграють без глядачів. Поєдинок обслуговуватиме суддівська бригада на чолі з Катериною Монзуль. Команди грають з п'ятьма замінами і 20 футболістами в заявці разом 18.