ua en ru

Шахтар - Манчестер Юнайтед: Команди розійшлися миром у Донецьку

У матчі другого раунду Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" і англійський "Манчестер Юнайтед" переможця виявити не змогли. Нічия 1:1 - голи забили Уелбек і Тайсон.

У матчі другого раунду Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" і англійський "Манчестер Юнайтед" переможця виявити не змогли. Нічия 1:1 - голи забили Уелбек і Тайсон.

Фотогалерея: 1:1 на "Донбас Арені"

Шахтар - МЮ, 1:1
Гол:
Тайсон, 75 - Уелбек, 18

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фернандо (Ілсіньо, 84), Коста, Тейшейра, Тайсон (Бернард, 90+1), Луїс Адріано (Феррейра, 89)
МЮ: Де Хеа, Рафаель, Смоллінг, Відіч, Евра, Каррік, Феллаїні (Гіггз, 66), Клеверлі, Валенсія, Уелбек (Джонс, 90+2), Ван Персі

Мірча Луческу виставив на гру оптимальний склад без будь-яких сюрпризів. Тренер "Шахтаря", як і обіцяв напередодні, зробив ставку на досвідчених футболістів, не ризикнувши випустити з перших хвилин нікого з новачків, крім Фернандо. А ось стартовий протокол гостей підніс кілька сюрпризів. Лідер "Манчестер Юнайтед" Уейн Руні несподівано не був включений навіть у запас. На вівторковому тренуванні, перед самим вильотом до Донецька, нападник пошкодив гомілку, однак Девід Мойес до останнього сподівався, що зможе хоча б відправити його на лавку.

"Шахтар" начебто почав тиснути оборону "МЮ" і сміливіше проводити швидкі атаки, однак саме тоді чемпіон України і пропустив гол, який народився з власної помилки і не наслідком якогось серйозного зусилля суперника. У прострілі Маруана Феллайні не було нічого незвичайного, і Ярослав Ракицький повинен був відправити м'яч подалі від воріт, але захисник господарів послизнувся на мокрій траві, вручивши снаряд Уелбеку. Той не відмовився від подарунка, спокійно вразивши ціль.

Отримавши таку цінну фору, команда Мойеса з задоволенням заважала гірникам грати в фірмовий футбол. Британці не створювали небезпечних моментів біля воріт Андрія П'ятова, зате часто змушували оранжево-чорних грати без м'яча.

До кінця тайму "Шахтарю", незважаючи на всі старання, так і не вдалося знайти методи подолання щільної оборони англійців, і до перерви Давид Де Хеа так і не був перевірений в серйозній справі.

Після перерви "Шахтар" все нарощував свою перевагу в процентному відношенні володіння м'ячем, однак оборона "Манчестер Юнайтед" як і раніше працювала як годинник, і господарі ніяк не могли порадувати своїх уболівальників.

Першим вдався до замін Мойес, і на 64-й хвилині на полі з'явився Райан Гіггз, який побив рекорд Рауля за загальною кількістю матчів у Лізі чемпіонів - для 39-річного валлійця донецька гра стала 145-ю в турнірі.

А ось Луческу все відкладав перестановки, але "Шахтар" і так відігрався, причому забитий "гірниками" гол вийшов дуже схожий на той, який вони пропустили. Ракицький, прийнявши активну участь в атаці через лівий фланг, прострілив у штрафну, а там Неманья Відіч вибив м'яч прямо під удар Тайсона, який потужно вистрілив під поперечину.

Бразилець, названий на честь знаменитого боксера, міг забити і другий гол. На 85-й хвилині після його удару під гострим кутом м'яч підступно зрикошетив від Кріса Смоллінга, і Де Хеа з працею виручив свою команду.

Використані матеріали УЄФА