ua en ru

"Північний потік-2" спрямований проти енергетичної солідарності ЄС, - Польща

"Північний потік-2" спрямований проти енергетичної солідарності ЄС, - Польща Фото: Кшиштоф Щерський (Prezydent.pl)

27 березня компанія отримала дозвіл на будівництво газопроводу в німецькій ВЕЗ

Голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський заявив, що газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream-2) спрямований проти енергетичної солідарності Європейського союзу (ЄС). Про це він сказав в ефірі телеканалу TVP Info, передає "Польське радіо".

"Nord Stream 2 - це не тільки політичний проект, але насамперед це антиєвропейський проект. Він руйнує все, що колись було проголошено ідеями енергетичного союзу", - підкреслив Щерський.

Крім того, він додав, що німецька згода на будівництво газопроводу вказує на те, що окремі інтереси виявляються сильнішими, ніж енергетична солідарність в ЄС.

"На рівні політичних заяв у Європі зберігається єдність щодо санкцій після анексії Криму Росією. Також реакції на події з використанням хімічної зброї показують, що країни співтовариства можуть діяти спільно. З іншого боку, є окремі інтереси, які сильніше, ніж будь-яка солідарність: європейська та солідарність щодо Росії", - сказав Щерський.

Нагадаємо, 27 березня компанія "Північний потік-2" отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій ВЕЗ.