ua en ru

Сенцов ніколи не подасть прохання про помилування, - ямальський омбудсмен

Сенцов ніколи не подасть прохання про помилування, - ямальський омбудсмен Фото: Олег Сенцов (facebook.com_Inforos.ru.jpg)

У середу медики дали омбудсмену довідку про стан Сенцова

Український режисер Олег Сенцов, який перебуває у виправній колонії номер 8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу (ЯНАО), не планує подавати прохання про помилування. Про це в четвер повідомив уповноважений з прав людини в ЯНАО Анатолій Сак, який зустрівся з Сенцовим, повідомляють російські змі.

Омбудсмен зазначає, що Сенцов не має наміру припиняти голодування. Як заявляє Сак, стан режисера за два останніх місяці не змінився.

"Ніяких клопотань він не писав, і ні до кого він не звертатиметься ... У мене раніше була з ним розмова з цього приводу (про помилування - ред.). Він сказав: "Не буду звертатися, ніколи", - сказав Сак.

Омбудсмен наголосив, що на його запит у середу медики дали йому довідку про стан Сенцова.

"Його стан відносно задовільний для режиму, в якому він знаходиться. Мабуть, його організм адаптувався до того режиму, він же молодий ще, але в будь-який час може дати збій", - пояснив Сак.

"У мене також виникло питання під час бесіди, чи виходить він, гуляє він. Він відповів, що вільно переміщається по своїй палаті, вона більше 20 кв. метрів, спокійно сам ходить в туалет, скарг на медперсонал і дії співробітників ВК немає, ні в чому не має потреби", - додав омбудсмен.

Нагадаємо, що петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів.

Додамо, що Україна на засіданні ОБСЄ висловила протест через дії РФ стосовно Сенцова.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що генсек ООН заявив, що Сенцов знаходиться в критичному стані.