ua en ru

Україна на засіданні ОБСЄ висловила протест через дії РФ стосовно Сенцова

Україна на засіданні ОБСЄ висловила протест через дії РФ стосовно Сенцова Фото: Олег Сенцов (facebook.com_Inforos.ru.jpg)

Список українських політичних в'язнів, незаконно утримуваних російською владою, налічує понад 70 прізвищ

Україна на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні висловила протест діям Росії проти українських політв'язнів. Про це заявив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовский на засіданні Постійної ради ОБСЄ, текст якої оприлюднений на сайті МЗС.

Як повідомляє МЗС, представник України висловив серйозну стурбованість стосовно стану здоров'я Сенцова, який з 14 травня оголосив голодування і стан якого щодня погіршується.

"Сьогодні ми знову висловлюємо рішучий протест проти неправомірних дій Російської Федерації щодо Олега Сенцова і багатьох інших українських громадян, які стали об'єктами кримінального переслідування з боку російської влади за їх протидіяю російській окупації Криму", - зазначив він.

За словами Лоссовского, список українських політичних в'язнів, незаконно утримуваних російською владою, налічує понад 70 прізвищ і постійно зростає.

"Ці особи ніколи не здійснювали жодного злочину і були заарештовані за сфабрикованими звинуваченнями на підставі фальшивих "зізнань", отриманих під тортурами, за допомогою неправдивих свідчень і підкинутих боєприпасів", - заявив він.

У цьому контексті Лоссовский згадав кримського фермера Володимира Балуха, який виступив проти російської окупації півострова і вивісив прапор України над своїм домом, за що був засуджений підконтрольним судом РФ в Криму.

Раніше у Мін'юсті розповілі, які види катувань застосовує Росія щодо політв'язнів.

Нагадаємо, що омбусмен Денисова запросила у Москальковой інформацію про здоров'я українських політв'язнів.

Додамо, що генсек ООН заявив, що Сенцов знаходиться в критичному стані.