ua en ru

Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів

Петиція на підтримку Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.uа)

Згідно з даними на сайті, під петицією підписались 100 534 особи

Петиція з вимогою сприяти звільненню українського режисера Олега Сенцова на сайті Білого дому набрала необхідну кількість голосів. Про це йдеться на сайті петицій Білого дому.

Наразі, згідно з даними на сайті, під петицією підписались 100 534 особи. Зазначимо, що у разі, необхідної кількісті підписів - а це 100 тисяч - адміністрація Білого дому має зробити офіційну заяву щодо Сенцова та посилити міжнародний тиск на Росію.

Додамо, що петиція з'явилась на початку серпня, до 8 вересня необхідно було набрати 100 тисяч голосів. Тепер її мають розглянути у американській адміністрації.

"Європейський парламент вже звернувся до Володимира Путіна (президента РФ - ред.) щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших. Тепер настав час США висловитись. Ми наполегливо закликаємо наш уряд використати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів в Росії", - йдеться у петиції.

Нагадаємо, офіційний представник Державного департаменту США Хізер Нойерт виступила з заявою, в якій закликає владу РФ звільнити українського політв'язня і режисера Олега Сенцова, який голодує у російській в'язниці 100 днів.

Додамо, що вчора Сенцов у листі розповів про своє самопочуття.

Раніше повідомлялось, Валенса пропонує висунути Сенцова на Нобелівську премію миру.