ua en ru

Сенцов, Кольченко і Савченко - символи політики цинізму в РФ, - Туск

Сенцов, Кольченко і Савченко - символи політики цинізму в РФ, - Туск Фото: Дональд Туск

Глава Єврогрупи: Поки вони залишаються за гратами, ніхто в світі не буде байдужий до цього питання

Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Надія Савченко - це символи політики цинізму в Російській Федерації. Про це заявив глава Євросоюзу Дональд Туск в ході спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Олег Сенцов був засуджений до 20 років в Росії. Сенцов протестував проти анексії Криму, де він жив з 2 дітьми. Сенцов, Кольченко, Савченко, естонський громадянин Естон Кохвер є символами беззаконня в РФ. Вони - символ політики цинізму, яка домінує в Росії. Поки вони залишаються за гратами, ніхто в світі не буде байдужий до цього питання", - заявив Туск.

За словами Туска, він домовився з Порошенком вживати спільні дії, спрямовані на звільнення незаконно засуджених в Росії іноземних громадян.

Нагадаємо, вчора, 26 серпня, Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) направив до суду для розгляду по суті кримінальну справу проти українців Миколи Карпюка та Станіслава Кліха із затвердженим обвинувальним висновком.

Раніше, 25 серпня, український режисер Олег Сенцов був засуджений до 20 років російських колоній суворого режиму. Північнокавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (Росія) 25 серпня визнав його винним у підготовці терактів у Криму.

Крім того, визнаний винним і український анархіст Олександр Кольченко, який рішенням суду засуджений до 10 років колонії суворого режиму.