ua en ru

Сенцов готовий написати прохання про помилування, - адвокат

Сенцов готовий написати прохання про помилування, - адвокат Фото: Олег Сенцов (youtube-currentytime.tv)

Сенцов готовий просити про помилування, якщо це необхідно для обміну

Засуджений в Російській Федерації український режисер Олег Сенцов готовий написати прохання про помилування, якщо це необхідно для обміну. Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе в інтерв'ю виданню "Крим. Реалії".

"Іншого варіанту не буде, найімовірніше. Усі політв'язні, зокрема й Савченко (Надія Савченко, - ред.), проходили через цю процедуру. Тут ти або пишеш і їдеш, або сидиш далі. Олег готовий написати", - заявив Дінзе, відповідаючи на питання щодо того, чи готовий Сенцов написати прохання про помилування, якщо стане питання про обмін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Дінзе, Сенцова можуть обміняти відразу на кількох осіб, яких утримує українська сторона.

"Він на це (на обмін, - ред.) чекає, але сам він говорить, що це буде дуже не скоро. І якщо його міняти, то, швидше за все, відразу на кількох людей. Наскільки мені відомо, президенту Росії доповідали, що Сенцов - супертерорист, злочинець. Його обговорювали на всіх рівнях силових структур, щоб не було швидкого рішення про його звільнення", - повідомляв Дінзе.