ua en ru

СБУ розкрила поставку бракованих деталей для "Укрзалізниці" на 20 млн гривень

СБУ розкрила поставку бракованих деталей для "Укрзалізниці" на 20 млн гривень Фото: Служба безпеки України

"Укрзалізниці" постачали деталі з грубими порушеннями технічних умов

Служба безпеки України викрила факт постачання ПАТ "Укрзалізниця" бракованих запчастин на 20 млн гривень. Про це повідомляє СБУ в Facebook.

"Правоохоронці встановили, що керівництво одного з структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на постачання запчастин з двома приватними підприємствами. Комерсанти, в рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ з'ясували, що чиновник "Укрзалізниці" не перевіряли якість товару так, як того вимагають нормативні документи. За словами експертів, закупівля таких запчастин могла привести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних і пасажирських перевезень.

#СБУ викрила факт постачання держпідприємству бракованих запчастин на 20 мільйонів гривень Співробітники Служби безпек...

Опубліковано Служба безпеки України 9 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує змінити склад наглядової ради "Укрзалізниці", новий склад буде обраний на конкурсних засадах.