ua en ru

СБУ розкрила корупційну схему в "Укрпошті"

СБУ розкрила корупційну схему в "Укрпошті" Фото: СБУ розкрила корупційну схему в "Укрпошті"

Через дії зловмисників "Укрпошта" недоотримала понад 20 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили корупційну схему, організовану посадовцями державного підприємства "Укрпошта". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Два керівники регіональних та очільник однієї з центральних дирекцій підприємства розробили механізм заробітку на корпоративних клієнтах "Укрпошти". Чиновники зареєстрували фірму-прокладку, через яку приймали платежі кількох великих комерційних структур, до держпідприємства надходило лише 10% від сплаченої підприємцями суми", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, правоохоронці встановили, що через дії посадовців "Укрпошта" недоотримала понад 20 млн гривень за розсилку кореспонденції.

Також повідомляється, що під час обшуків у 5 містах України співробітники СБУ вилучили документацію та електронні носії з доказами організації корупційного механізму та завданих економічних збитків державному підприємству.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання грошей "Укрпошти".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ виявила чотири картини, викрадені з музею в Нідерландах.