ua en ru

СБУ перекрила канал фінансування ДНР в Києві

СБУ перекрила канал фінансування ДНР в Києві Фото: СБУ перекрила канал фінансування ДНР

Зловмисники створили в Києві мережу підпільних пунктів обміну валюти

Співробітники Служби безпеки України перекрили в Києві канал фінансування терористичної організації так званої "ДНР". Про це повідомили в прес-службі СБУ.

"Правоохоронці встановили, що троє мешканців Донбасу за вказівкою верхівки так званої "ДНР" прибули до столиці для організації фінансової підтримки бойовиків. Зловмисники створили в Києві мережу підпільних пунктів обміну валюти", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з початку року вони переправили на окуповану територію Донецької області валюту на більш ніж 60 млн гривень. Гроші зловмисники переправляли з кур'єрами безпосередньо так званого "Центральному республіканському банку ДНР", а потім використовували їх для потреб бойовиків.

Так, оперативники спецслужби затримали організатора фінансування терористів і двох його спільників при передачі кур'єру 100 тис. доларів. Під час обшуків за місцем проживання зловмисників і в банківських комірках організатора правоохоронці вилучили 1,622 млн доларів, 3,145 млн гривень, 258 тис. євро, 55 тис. російських рублів і 40 грамів золота в злитках.

altaltaltaltalt

Фото: гроші та злитки, вилучені при обшуку

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Організатору оголошено про підозру у скоєнні злочину. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про викриття в Харківській області співробітниками СБУ спільно з прокуратурою масштабної схеми незаконної легалізації псевдопереселенцев з тимчасово окупованих територій "ЛНР" і "ДНР".