ua en ru

СБУ заарештувала корпоративні права турагентства TUI, пов'язаного з російським бізнесменом

СБУ заарештувала корпоративні права турагентства TUI, пов'язаного з російським бізнесменом Фото: СБУ заарештувала корпоративні права турагентства, пов'язаного з російським бізнесменом (ssu.gov.ua)

СБУ заарештувала корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій, яке було пов'язано з російським мільярдером.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал СБУ.

Згідно з даними джерел видання "РБК-Україна", йдеться про туристичне агентство TUI. Кінцевим бенефіціаром турагентства був російський мільярдер Олексій Мордашов, якого ще називають "железным мальчиком". Також він є наближеним до верхівки Росії.

СБУ встановила, що кінцевим бенефіціаром турагентства був російським мільярдер, якого ще називають "железным мальчиком". Також він є наближеним до верхівки Росії.

"Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств", - пише пресслужба СБУ.

Фото: СБУ заарештувала корпоративні права турагентства, пов'язаного з російським бізнесменом (ssu.gov.ua)

Зазначається, що ще у 2016 році, мільярдер отримав від голови Кремля Володимира Путіна відзнаку "За благодеяние".

Згідно з рішенням суду, на туристичний бізнес було накладено арешт. Зокрема, це стосується:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу в розмірі понад 31, 5 млн гривень;
  • кошти у розмірі понад 3 млн грн і 106 тисячі доларів США, які перебували на банківських рахунках.

В Україні Tui Travel працює під юридичною особою ТОВ "ТТВК". За даними аналітичної системи YouControl, її кінцевим бенефіціаром є росіянин Євген Морозов через кіпрський офшор "Кайфел трейдинг лімітед". До грудня 2021 року нею володіли діти російського олігарха Олексія Мордашова - Кирило і Микита. Водночас ТОВ "ТТВК" було внесено до списку санкцій РНБО із зазначенням, що її кінцевий бенефіціар - Мордашов-старший.