ua en ru

Саркісян спростував інформацію про затримання і заявив, що знаходиться в Росії

Саркісян спростував інформацію про затримання і заявив, що знаходиться в Росії Фото: Армен Саркісян (vk.com-gorolvka_ua)

Імовірний організатор "тітушок" спростував інформацію про затримання у Франції

Підозрюваний в організації так званих "тітушок" під час Євромайдану Армен Саркісян спростував інформацію про своє затримання у Франції. Про це він заявив у коментарі "Лівому березі".

Зокрема, Саркісян заявив, що на даний момент знаходиться в Росії.

"Я, звичайно, не сумніваюся у професіоналізмі українських правоохоронних структур, але маю сказати, що інформація про моє затримання у Франції є неправдивою", - зазначив він.

Саркісян також підкреслив, що вже давно не був у Франції. За його словами, він знаходиться в Росії, а після Євромайдану на додачу до українського отримав паспорт громадянина Вірменії.

Зазначимо, шеф-редактор "Лівого берега" Соня Кошкіна в розмові з кореспондентом РБК-Україна повідомила, що впевнена в тому, що на зв'язок виходив саме Саркісян, який не бреше і дійсно знаходиться в Росії.

Як повідомив РБК-Україна речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, Саркісян у Франції знаходиться на волі, йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, він має прибувати до правоохоронних органів за першим викликом.

"Протягом одного-двох тижнів будуть підготовлені документи і передані французькій стороні на екстрадицію ... Як тільки екстрадиційна перевірка буде проведена французькою стороною, в разі позитивного рішення Саркісяна екстрадують до України", - зазначив він.

У той же час Лисенко підкреслив, що не готовий назвати терміни екстрадиції Саркісяна.

"Ми зацікавлені скоріше це зробити, також і французька сторона не зволікатиме", - припустив він.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол у Франції затримав організатора "тітушок" часів Майдану Саркісяна. Сьогодні речник Генпрокуратури Андрій Лисенко зазначив, що ГПУ може наступного тижня направити Франції документи для екстрадиції Саркісяна.