ua en ru

САП готова надати Великобританії документи для екстрадиції Онищенка

САП готова надати Великобританії документи для екстрадиції Онищенка Фото: Олександр Онищенко

САП надасть документальні докази що справа Онищенка - неполітичного характеру

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) України готова надати Великобританії документи для екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "5 каналу".

Крім того, він зазначив, що САП надасть британській владі всі документи, які підтверджують що справа Онищенка не є політичною.


"Ми готові надати і надамо, якщо буде підтверджено, що він у Великобританії, британській стороні всі документи, що стосуються цієї справи, доводять її неполітичний характер, доводять необхідність його екстрадиції", - повідомив Холодницький.

Крім того, Холодницький висловив сумніви в тому, що Онищенко отримає громадянство Великобританії.

"Не думаю, що він отримає громадянство, Великобританія громадянство так просто не дає, це тривала процедура, і в Євросоюзі. (...) Наскільки нам відомо, він туди заїхав через свою дружину, яка є громадянкою Євросоюзу. Ми це все перевіряємо. Але ніяких особливих статусів у нього немає, щоб отримати громадянство, тим більше отримати якийсь політичний тиск", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з метою доставки Олександра Онищенка на допит, Спеціальна антикорупційна прокуратура подасть клопотання до суду.