ua en ru

САП 8 серпня звернеться до суду з клопотанням щодо доставки Онищенка, - Холодницький

САП 8 серпня звернеться до суду з клопотанням щодо доставки Онищенка, - Холодницький Фото: керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів про розслідування справи Онищенка

Тим часом ще 3 підозрюваних у "газовій справі" погодились співпрацювати зі слідством

З метою доставки Олександра Онищенка на допит, Спеціальна антикорупційна прокуратура подасть клопотання до суду. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в ефірі "5 каналу".

"Я прогнозую, що 8 серпня ми звернемося з клопотанням до суду, і сподіваюся, що у цей же день отримаємо ухвалу суду про надання дозволу чи принаймні на доставку Онищенка або взагалі про обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. Щоб ми з цією ухвалою йшли в Інтерпол і вживали заходів міжнародного впливу, щоб його доставити", - сказав холодницький.


За його словами, адвокат, який з’явився на виклик замість Онищенка днем раніше, запропонував детективам проводити допит через Skype.

"А у в'язниці теж будемо через Skype? Чи будемо підозри через WhatsApp кидати? Так же не можна, це свідчить про некомпетентність адвокатів чи вони знущаються", - зазначив Холодницький.

Тим часом, повідомив він, ще 3 підозрюваних у "газовій справі" погодились співпрацювати зі слідством.

"Зараз вичитуються їхні угоди, покази перевіряються. Встановлюється власне майно основних фігурантів цієї справи. Це процес комплексний. Але я думаю, що десь до кінця вересня - початку жовтня ми зможемо продемонструвати суспільству повну картину з показами, з вироками, з тими твердженнями, які підводять до вершини цієї піраміди, на якій стоїть власне Онищенко", - стверджує Холодницький.

Нагадаємо, раніше Холодницький заявляв, що САП вимагатиме екстрадиції Онищенка після того, як встановить його місцезнаходження.