ua en ru

З 23 квітня українські експортери будуть працювати з ЄС з преференціями, - Мінекономрозвитку

Українські експортери вже починають працювати в умовах автономного преференційного торговельного режиму з Європейським Союзом.

Українські експортери вже починають працювати в умовах автономного преференційного торговельного режиму з Європейським Союзом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (Мінекономрозвитку).

Як повідомляється, сьогодні офіційний журнал Євросоюзу опублікував рішення про введення в дію автономних торгових преференцій для українських товарів, що експортуються до ЄС.

Починаючи з 23 квітня вітчизняні експортери будуть працювати з європейськими партнерами в нових умовах, отримавши унікальну можливість випробувати свої сили на конкурентному ринку ЄС.

За основу запровадження автономного преференційного торговельного режиму взято домовленості щодо лібералізації доступу до ринку ЄС у рамках Угоди про асоціацію, зокрема графік скасування ввізного мита ЄС і домовленості щодо обсягів тарифних квот. При цьому, хоча автономний преференційний торговельний режим буде діяти протягом всього 6 місяців (до 1 листопада), обсяги тарифних квот залишаться постійними, як визначено положеннями СА.

Починаючи з моменту введення автономного преференційного торговельного режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після запровадження вільної торгівлі між Україною та ЄС.